ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ

Αλέξιος Πογρεβνόης

  • alexis.pogre@gmail.com

About

Ο Αλέξιος Πογρεβνόης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990. Απόφοιτος του μουσικού σχολείου Θεσσαλονίκης, παρακολούθησε παράλληλα μαθήματα κλαρινέτου με τον Στέργιο Μοσχογιάννη. Το 2011 πήρε το Δίπλωμα του με βαθμό “Άριστα” (τάξη του Φώτη Τερζή) από το Δημοτικό Ωδείο Σταυρούπολης. Τον Ιούνιο του 2014 αποφοίτησε από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στο κλαρινέτο, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γιάννη Σαμπροβαλάκη ενώ παρακολούθησε εντατικά μαθήματα μουσικής δωματίου με τον καθηγητή Λάμπη Βασιλειάδη και σύγχρονης μουσικής με τη Δήμητρα Τρυπάνη. Το 2018 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Βασιλικού Κονσερβατορίου της Μονς του Βελγίου με τον Ronald van Spaendonck.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια με σπουδαίους παιδαγωγούς όπως οι Mariano Rey, Ronald van Spaendonck, Σπύρος Τζέκος, Δημήτρης Λεοντζάκος, Θεόφιλος Σωτηριάδης κ.α, ενώ το είχε την τιμή να ολοκληρώσει την πρακτική του άσκηση στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου με τους sir Robert Hill και Nicolas Carpenter.

Υπήρξε μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Νέων Θεσσαλονίκης (2006) και έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Ορχήστρα Academica των Αθηνών, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ε.Ρ.Τ). Από το 2019 είναι Caerata Europaea Athens ενώ έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ, σεμινάρια και συνέδρια σύγχρονης μουσικής, όπως τα “Συνθέρμια” στη Θεσσαλονίκη και τις ελληνικές μουσικές γιορτές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Από το 2014 είναι μέλος της Μ.Κ.Ο BEARTIVE ενώ από τον Αύγουστο του 2018 συνεργάζεται σε μόνιμη βάση με την Sinfonietta Hellenica.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε την χρήση cookies και τους όρους χρήσης.

RESERVATIONS

CONCERTS

Sinfonietta Hellenica