ΒΙΟΛΙ - ΕΞΑΡΧΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ​

  • jannis.georgiadis@gmail.com

About

Ο Γιάννης Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε το Δίπλωμα του από το Ωδείο Αθηνών σπουδάζοντας με τον Τάτση Αποστολίδη με άριστα παμψηφεί το 1983. Το 1991 με υποτροφίες του ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και της Αυστριακής κυβέρνησης, ολοκληρώνει με Ανώτατη Διάκριση τις σπουδές του στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, κοντά στον διακεκριμένο καθηγητή Franz Samohyl.

Στο πλαίσιο διεθνών φεστιβάλ έχει συνεργασθεί με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ερμηνευτές όπως οι St. Isserlis, G. Hoffman, Δ. Σγούρος, Δ. Τουφεξής, Αλ. Καπέλης, Β.Βαρβαρέσος , J. Menuchin, A. Brussilovsky, I. Oistrach, σε σημαντικές αίθουσες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως Μusikverein της Βιέννης, Palais de Congres et de la Musique του Στρασβούργου, Carnegie Hall της Ν. Υόρκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.α. Υπήρξε ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας Feminarte.

Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με γνωστές ορχήστρες όπως η London Philharmonia, η Συμφωνική του Βερολίνου, η Φιλαρμονική της Βουδαπέστης, η Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Πράγας, η United Philharmonic της Βιέννης, η Simfonietta Beer Sheva του Ισραήλ, η Ορχήστρα Δωματίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ορχήστρα Δωματίου του Κρεμλίνου κ.α. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με όλες τις Ελληνικές Ορχήστρες, υπό την διεύθυνση διακεκριμένων αρχιμουσικών, μεταξύ των
οποίων οι Uri Mayer, Alun Francis, Vladimir Valek, , Enrique Batiz, Felix Carrasco, Mιλτιάδης Καρύδης, Αλέξανδρος Μυράτ, Λουκάς Καρυτινός, Νίκος Αθηναίος, Βύρων Φιδετζής, Mιχάλης Οικονόμου, Κωνσταντίνος Καρύδης κ.α. Από το 2006 είναι Εξάρχων στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Είναι μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας των Αθηνών.

Ο Γιάννης Γεωργιάδης είναι ιδρυτικό μέλος και εξάρχων της Sinfonietta Hellenica, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Γιώργου Γαλάνη. 

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε την χρήση cookies και τους όρους χρήσης.

RESERVATIONS

CONCERTS

Sinfonietta Hellenica