ΤΡΟΜΠΕΤΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΦΙΛΙΑΡΗΣ

  • pafiliarisgian@gmail.com

About

Ο Ιωάννης Παφιλιάρης γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Βαθύ της Σάμου. Ξεκίνησε την επαφή του με τη μουσική στη δημοτική φιλαρμονική της πόλεως Σάμου μαθαίνοντας κρουστά. Σε ηλικία 10 ετών έκανε τα πρώτα του μαθήματα τρομπέτας με δάσκαλο τον Νικόλαο Βαρούμα. Το 2010, σε ηλικία 19 ετών έγινε ιδρυτικό μέλος της φιλαρμονικής “Βαθύλλος” όπου μέσω σεμιναρίων, ήρθε σε επαφή με τον μέχρι τώρα καθηγητή του, Παναγιώτη Μπαλαμό, με τον οποίο συνεχίζει τις σπουδές του στο δημοτικό ωδείο Πειραιά.

Το 2016 αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος και επέστρεψε στη Σάμο αναλαμβάνοντας για 2 χρόνια χρέη βοηθού αρχιμουσικού στη φιλαρμονική “Βαθύλλος” με μαέστρο τον Ευρυσθένη Χατζηγιάννη. Επίσης έχει την τύχη να γνωρίζει και να συμβουλεύεται τον κορυφαίο σολίστ στο τρομπόνι, Αντώνη Γεροχριστοδούλου, ο οποίος υπήρξε μέλος της συμφωνικής ορχήστρας Beethoven της Βόννης.

Παράλληλα με τις σπουδές του, έχει συμπράξει με πολυάριθμες φιλαρμονικές και ορχήστρες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως τα Λεχαινά Ηλείας, τα Ψαχνά Ευβοίας και πολλές άλλες εντός Αττικής. Ήταν μέλος της ορχήστρας πνευστών “Πατρεύς” στα σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας με διδάσκοντα τον Ανδρέα Πυλαρινό. 

Από τον Αύγουστο του 2018 είναι ενεργό μέλος της Sinfonietta Hellenica με μαέστρο τον Γιώργο Γαλάνη.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε την χρήση cookies και τους όρους χρήσης.

RESERVATIONS

CONCERTS

Sinfonietta Hellenica