ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΝΗΣ​

  • gedanis@gmail.com

About

Ο Γεώργιος Ντάνης γεννήθηκε το 1990 στη Λάρισα. Το 2008 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική. Σπούδασε στο μοντέρνο τμήμα του ωδείου Μουσικής Πράξης Ηλεκτρικό Μπάσο και Τζαζ Κοντραμπάσο και έπειτα συνέχισε τις σπουδές του στην κλασική μουσική (Κοντραμπάσο, Κλασική Αρμονία, Σολφέζ, Μουσική Δωματίου, Ορχήστρα, Πιάνο) με ειδίκευση στο κοντραμπάσο υπό την καθοδήγηση του Τάσου Κάζαγλη.

Συμμετείχε σε σεμινάρια με σπουδαίους κοντραμπασίστες και παιδαγωγούς της κλασικής μουσικής, όπως ο Quirijin van Regteren Altena (Καθηγητης στο Βασιλικό Ωδείο της Χάγης και στο Κονσερβατόριο της Ουτρέχτης) και ο Ευγένιος Πολίτης (Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) αλλά και με διεθνούς φήμης ερμηνευτές της τζαζ, όπως οι Lee Konitz, Andy Middleton, Adam Nussbaum, Ralph Peterson.

Από το 2012 δραστηριοποιείται σε διάφορα μουσικά σχήματα (jazz, soul, funk, blues, pop, μουσική δωματίου) και υπήρξε μέλος ελληνικών ορχηστρών, όπως η συμφωνική ορχήστρα νέων ΠΝΣΟ, η Ευρωπαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων SEYO και η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ΕΛΣΟΝ. Ο Γεώργιος Ντανης είναι μέλος της Sinfonietta Hellenica από τον Μάρτιο του 2019.  

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε την χρήση cookies και τους όρους χρήσης.

RESERVATIONS

CONCERTS

Sinfonietta Hellenica