ΒΙΟΛΑ

ΙΑΣΩΝ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ

  • vlaviaswn@gmail.com

About

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική σε ηλικία 6 ετών, σπουδάζοντας βιολί με καθηγητή τον Τζέμπεν Κλαπάκη. Το διάστημα 2004-2007 υπήρξε μέλος της Παιδικής-Νεανικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση και τη διδασκαλία της Νίνας Πατρικίδου. Το 2013 και έχοντας αποκτήσει το πτυχίο βιολιού, εντάχθηκε στο δυναμικό της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ) υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Παύλου Σεργίου. Σήμερα, είναι
τελειόφοιτος σπουδαστής βιόλας (ωδείο, τάξη). Επίσης, είναι πτυχιούχος του τμήματος Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών “Περιβάλλον και Υγεία” από την Ιατρική σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει σε ποικίλες συναυλίες της ΑΣΟΝ, ενώ την περίοδο 2017-2018 υπήρξε κορυφαίος στις βιόλες της Ορχήστρας του El Sistema Greece. Από το 2019, ως ιδρυτικό μέλος της ορχήστρας δωματίου Cumulonimbus συνεργάζεται με μία ομάδα ανερχόμενων Ελλήνων μουσικών με σκοπό την πραγματοποίηση συναυλιών με έργα Μπαρόκ και αναγεννησιακής μουσικής. 

Από τα τέλη του 2019 είναι μόνιμο μέλος της Sinfonietta Hellenica υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Γαλάνη.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε την χρήση cookies και τους όρους χρήσης.

RESERVATIONS

CONCERTS

Sinfonietta Hellenica