ΦΑΓΚΟΤΟ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΟΓΡΙΔΑΚΙ

  • mariakatsogridaki@yahoo.gr

About

Η Μαρία Κατσογριδάκι γεννήθηκε στο Ρέθυμνο και ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στην ηλικία των 10 ετών, μαθαίνοντας ακορντεόν στο Ελληνικό Ωδείο. Το ξεκίνησε τα πρώτα της μαθήματα στο φαγκότο με τον Σπύρο Αργυρόπουλο στο Ωδείο Αθηνών και αργότερα στο Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας. Το 2008 πήρε το δίπλωμα της με Άριστα Παμψηφεί.

Το 2008 εισήχθη στο πρόγραμμα Μάστερ του Royal Northern College of Music του Μάντσεστερ, έχοντας κερδίσει βραβείο εισαγωγής και πλήρη υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Το 2010 αποφοίτησε με τον τίτλο MMus in Performance έχοντας σπουδάσει με τους καθηγητές Allan Pendlebury, Stefano Canuti και Peter Wesley.

Έχει συμπράξει με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, την Ολλανδική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, την Πειραματική Συμφωνική Ορχήστρα Κρήτης, τη Sinfonietta Χανίων και την Athens Philarmonia Orchestra. Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Bridgewater Hall στο Μάντσεστερ και έχει δώσει συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξε μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνου και συμμετείχε ενεργά στα Μουσικά Σύνολα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Η Μαρία Κατσογριδάκι είναι μέλος της Sinfonietta Hellenica από τον Ιούλιο του 2019.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε την χρήση cookies και τους όρους χρήσης.

RESERVATIONS

CONCERTS

Sinfonietta Hellenica