ΒΙΟΛΙ

ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΑ

  • elmarialou@hotmail.com

About

Γεννήθηκε το 1983 και ξεκίνησε σε μικρή ηλικία την ενασχόλησή της με το βιολί. Το 2005 απέκτησε το πτυχίο βιολιού στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας με καθηγήτρια την Νάντια Σαραντίδου και αργότερα το δίπλωμα βιολιού με βαθμό άριστα με την ίδια καθηγήτρια. Είναι κάτοχος πτυχίου Αρμονίας από τη Μουσική Σχολή Ιλίου. Επιπλέον σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει παίξει σε διάφορες ορχήστρες όπως η Ορχήστρα Εγχόρδων του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων, η Δημοτική Ορχήστρα Δήμου Ρεθύμνης, η Δημοτική Ορχήστρα Χαλκίδας και πολλά άλλα μουσικά σύνολα. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διάφορα projects και συναυλίες συμφωνικής μουσικής, μουσικής δωματίου, χορωδιακής μουσικής κτλ σε πολλούς συναυλιακούς χώρους της Αθήνας και της επαρχίας όπως στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο Θέατρο Παλλάς, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, στην Αγγλικανική Εκκλησία και αλλού.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολιού και μουσικής δωματίου και έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια μπαρόκ βιολιού και μπαρόκ ορχήστρας. Από το 2005 εργάζεται ως καθηγήτρια βιολιού και μουσικής δωματίου σε ωδεία της Αθήνας και από 2009 στο ωδείο Φίλιππος Νάκας. Η Μαρία Λουκά είναι μέλος της Sinfonietta Hellenica από τον Φεβρουάριο του 2020. 

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε την χρήση cookies και τους όρους χρήσης.

RESERVATIONS

CONCERTS

Sinfonietta Hellenica