ΒΙΟΛΙ

ΜΙΜΗ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ

  • mimimourat@hotmail.com

About

Η Μιμή Μουρατίδου γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στο ωδείο Καλαμαριάς, απ’ όπου το 2007 απέκτησε πτυχίο Αρμονίας. Το 2009 αποφοίτησε από το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με βαθμό Άριστα. Το 2013 απέκτησε Δίπλωμα βιολιού από το Ωδείο Φαέθων της Αλεξανδρούπολης και το 2016 συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Τεχνών Codarts του Rotterdam, στην Ολλανδία.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος μουσικών σεμιναρίων, στα οποία συγκαταλέγονται: Το σεμινάριο Villarte Academy του Ωδείου Βορείου Ελλάδος με τον Ευάγγελο Παπαδημήτρη (2005), το μουσικό σεμινάριο του Goethe Institute Θεσσαλονίκης με τον Wolfgang Gollner (2007), καθώς επίσης και σεμινάρια στο Codarts με καθηγητές διεθνούς φήμης, όπως οι Paivyt Meller, Schlomo Minz (2012) και Vadim Repin (2011).

Έχει υπάρξει μέλος της Εθνικής Ορχήστρας Νέων της Ολλανδίας και της Ορχήστρας Νέων της Κύπρου. Την περίοδο 2011-2015 ήταν μέλος της ορχήστρας Continuo Rotterdam, ενώ έχει πραγματοποιήσει έκτακτες συμμετοχές στην ορχήστρα New Symphonics με έδρα την Ουτρέχτη.

Τέλος, την περίοδο 2015-2016 εργάστηκε ως καθηγήτρια βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας και από το 2018 διδάσκει βιολί σε Ωδεία της Αθήνας.
Η Μιμή Μουρατίδου είναι μόνιμο μέλος της Sinfonietta Hellenica από το Νοέμβριο του 2018.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε την χρήση cookies και τους όρους χρήσης.

RESERVATIONS

CONCERTS

Sinfonietta Hellenica