ΤΣΕΛΟ

Özge İleri

  • celloozge@gmail.com

About

Η Özge İleri γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1982. Σπούδασε τσέλο υπό τις οδηγίες των καθηγητών Tufan Tolga, Çağlayan Ünal-Sümer και Erdoğan Davran στο Πανεπιστημιακό Εθνικό Ωδείο του Χατζέτεπε (Hacettepe University State Conservatory) στην Άγκυρα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε ποικίλες παραστάσεις συμφωνικής μουσικής και μουσικής δωματίου. Επίσης, έπαιξε ως αναπληρώτρια μουσικός στην Προεδρική Συμφωνική Ορχήστρα (Presidential Symphony Orchestra), όπως επίσης στην Κρατική Ορχήστρα Όπερας και Μπαλέτου της Άγκυρας (Ankara State Opera and Ballet Orchestra.)

Το 2000 σπούδασε δίπλα στην Marion Feldman και συμμετείχε στη συμφωνική ορχήστρα του φεστιβάλ του Princeton, στο Νιου Τζέρσεϊ των Η.Π.Α. Το 2006, αποφοίτησε από το στούντιο του Δρ. Şölen Dikener του Τμήματος Μουσικής του Marshall Unversity, στη Δυτική Βιρτζίνια των Η.Π.Α., όπου και συμμετείχε στην Ορχήστρα του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου (Marshall University Orchestra), καθώς επίσης και στο MU Contemporary Ensemble, στη Συμφωνική Ορχήστρα του Χάντινγκτον (Huntington Symphony Orchestra) και στη Συμφωνική Ορχήστρα της Δυτικής Βιρτζίνια (West Virginia Symphony Orchestra).

Το 2012, ολοκλήρωσε τις σπουδές της με δίπλωμα D.M.A. για Τσέλο, από το στούντιο του Leornardo Altino στο Πανεπιστήμιο του Μέμφις των Η.Π.Α. (Rudi E. Scheidt School of Music). Η διδακτορική της διατριβή είχε θέμα είχε θέμα τη μουσική για σόλο τσέλο του συνθέτη Kamran Ince. Παράλληλα, συνέχισε τις σπουδές της στη Μουσική Δωματίου, δίπλα στο Ceruti String Quartet, ενώ παρακολούθησε επιμέρους σεμινάρια με σπουδαίους τσελίστες, όπως οι Owen Carman, Dennis Parker, Lynn Harrell, David Spurbeck και Alan Harrell.

Σήμερα, η Özge İleri ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως καθηγήτρια τσέλου και μουσικός ορχήστρας., ενώ παράλληλα έχει πλούσια δράση στον τομέα της μουσικής δωματίου. Είναι μόνιμο μέλος της Sinfonietta Hellenica από τον Οκτώβριο του 2019.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε την χρήση cookies και τους όρους χρήσης.

RESERVATIONS

CONCERTS

Sinfonietta Hellenica