ΤΥΜΠΑΝΙΣΤΑΣ

Παναγιώτης Θωΐδης

  • panosdrums@yahoo.gr

About

Ο Παναγιώτης Θωΐδης γεννήθηκε στην Πάτρα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στα κλασικά κρουστά με καθηγητή τον Maxim Mankovski στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών, όπου αποφοίτησε με Άριστα. Σπούδασε στο Τμήμα Mουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στη κατεύθυνση Σύνθεσης με καθηγητές τους Ιωσήφ Παπαδάτο και Δημήτρη Μαραγκόπουλο. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος με άριστα στα Κλασικά Κρουστά από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με καθηγητή τον Maxim Mankovski.

Ο Παναγιώτης Θωΐδης είναι τυμπανίστας στη Sinfonietta Hellenica, στην Ορχήστρα Πνευστών «Πατρεύς» και στην Ορχήστρα του δημοτικού ωδείου Πατρών. Επίσης, έχει συνεργαστεί με την Συμφωνική Ορχήστρα Πειραιώς του Πειραϊκού Συνδέσμου ως τυμπανίστας. Από το 2019 είναι μέλος της Camerata Europaea Athens και μέλος του Συνόλου Κρουστών «Κρούσις».

Από το 2011 ο Π. Θωΐδης είναι καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση ενώ από το 2014 είναι καθηγητής κρουστών στην Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών Από το 2018 συνεργάζεται με το Νέο Ωδείο Ρίου. Ως κλασικός κρουστός έχει συνεργαστεί με μουσικά σχήματα και ορχήστρες όπως η Πολυφωνική Χορωδία Πατρών, το Ευήκοον Μέλος και διάφορες Φιλαρμονικές Ορχήστρες κ.α.

Τέλος, ο Π. Θωΐδης έχει συνεργαστεί με διάφορους Έλληνες μαέστρους όπως οι: Mίλτος Λογιάδης, Ανδρέας Πυλαρινός, Μαρία Μακράκη, Αναστάσιος Συμεωνίδης, Φαίδρα Γιαννέλου, Βύρων Φιδετζής, Μιχάλης Οικονόμου, Στάθης Σούλης, Γιάννης Χατζηλοΐζου, Γεώργιος Γαλάνης κ.α σε σεμινάρια, συναυλίες και όπερες. Συνθέτει μουσική δωματίου είτε για ορχήστρα, είτε για κρουστά.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε την χρήση cookies και τους όρους χρήσης.

RESERVATIONS

CONCERTS

Sinfonietta Hellenica