ΟΜΠΟΕ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

  • statheodorop@gmail.com

About

Ο Σταύρος Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Τρίπολη. Σπούδασε πιάνο με τον Νικόλα Γιαβρούμη και τον Διονύση Μαλλούχο, όμποε με τον Ευάγγελο Χριστόπουλο, Ανώτερα Θεωρητικά με τον Γιώργο Κατραλή, ενώ παρακολούθησε μαθήματα σύνθεσης με τον Άλκη Μπαλτά. Είναι κάτοχος πτυχίου πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης, φυγής και διπλώματος όμποε.

Κατά τη διετία 2007-2009 πήρε μαθήματα όμποε πλάι στον σολίστ Thomas Intermuehle στη Μουσική Ακαδημία της Ρώμης. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και κάτοχος integrated master, με ειδίκευση στη μουσικολογία και τη μουσική παιδαγωγική. Αργότερα, απέσπασε με βαθμό άριστα, μεταπτυχιακό τίτλο Master από το Μουσικό Τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου με κεντρικό καθηγητή τον ομποιστα Σπύρο Κοντό και ειδίκευση στην παιδαγωγική του όμποε. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια μουσικής παιδαγωγικής, πιάνου και όμποε, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Εμφανίζεται συχνά σε ποικίλα σχήματα μουσικής δωματίου και ορχήστρας πραγματοποιώντας πληθώρα συναυλιών. Το Σεπτέμβριο του 2013 ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία ως σολίστ το κοντσέρτο για όμποε και ορχήστρα του Α. Marcello με τη Συμφωνική Ορχήστρα Ρόδου. Επί σειρά ετών μέλος της ΑΣΟΝ και διαφόρων Φιλαρμονικών της Αττικής.

Διδάσκει την τέχνη της μουσικής σε δημόσια σχολεία της Αττικής και όμποε στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου και στη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας. Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί σε διάφορα ωδεία, όπως το Αττικό, το Εθνικό κ.ά. Τέλος, είναι μόνιμο μέλος της Sinfonietta Hellenica, ως δεύτερο όμποε.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε την χρήση cookies και τους όρους χρήσης.

RESERVATIONS

CONCERTS

Sinfonietta Hellenica